Cryptococcus neoformans Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 (edytowane) Zaczynamy! Kilka fotek muchołówki. Będzie kwiatuszek O... już jest Reszta fotek dalej :/ Edytowane 14 Marca 2007 przez Cryptococcus neoformans Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matek# Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 Super rośliny, super fotki. W doniczce z sawtooth masz gratisowego pływacza(tak mi się wydaje). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahooo Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 Swietne roslinki Mam nadzieje ze ta Drosera Capensis Alba trafi do mnie zaniedlugo Zapraszam do Mojej Skromnej Kolekcji Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 Cryptococcus neoformans - fajne fotki ...jakiego aparatu używasz?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cryptococcus neoformans Napisano 17 Lutego 2007 Autor Share Napisano 17 Lutego 2007 Canon PowerShot G7 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzP.J Napisano 18 Lutego 2007 Share Napisano 18 Lutego 2007 montana: wilgotnosc za mala i na 100% za malo swiatla. plywacz z ''all red''em to utricularia subulata var. cleistogamus. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Izydor(Szymon) Turek Napisano 18 Lutego 2007 Share Napisano 18 Lutego 2007 Świetne zdjęcia Najbardziej mi się podobają "all red" i "nidiformis" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzP.J Napisano 18 Lutego 2007 Share Napisano 18 Lutego 2007 a gdzie tam jest nidiformis ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cryptococcus neoformans Napisano 18 Lutego 2007 Autor Share Napisano 18 Lutego 2007 montana: wilgotnosc za mala i na 100% za malo swiatla. Montana tak kiepska przyjechała ze mną z Nepenti. I tak ma się juz lepiej. światła nie ma za mało tylko , niekoniecznie takie jakie trzeba, żeby złapała kolorki... mam nadzieję, że się to niedługo zmieni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzP.J Napisano 18 Lutego 2007 Share Napisano 18 Lutego 2007 u mnie pod 4x 18w z 20 cm jest zielona ale przynajmniej ma krople i szybko rosnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cryptococcus neoformans Napisano 18 Lutego 2007 Autor Share Napisano 18 Lutego 2007 Ja mam na razie, 36W Aquarelle 890 (10kK), wszystkie roślinki rosną jak oszalałe (montana wypuściła 4 nowe listki od przywiezienia ze sklepu, wracają jej też krople, których nie maiała wcale, na razie trudno cokolwiek prognozować bo jest u mnie od ledwie 10 dni), ale niestety kiepsko się wybarwiają. Niedługo (mam nadzieję, że jeszcze w tym miesiącu) dostana rurę 6400K, coby poprawiły kolorki. Odnośnie montany, dochodzi jeszcze problem aklimatyzacji. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzP.J Napisano 18 Lutego 2007 Share Napisano 18 Lutego 2007 w moim przypadku nie bylo takowego okresu. radzilbym dac ja do wilgotnosci >60% najleiej ok 75%. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cryptococcus neoformans Napisano 18 Lutego 2007 Autor Share Napisano 18 Lutego 2007 Nistety na razie, fundusze i miejsce nie pozwalają mi na drastyczne zwiększenie wilgotności (zresztą nie wiem jaka mam, ciągle poszukuję sensownego higrometru), ale jestem w trakcie remontu i plany są, że hoho... Roślinka stoi w kuwecie z keramzytem. A może znasz jakieś proste, domowe sposoby zwiększenia wilgotności? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 18 Lutego 2007 Share Napisano 18 Lutego 2007 Nakryj choćby szklanką, jeśli nie stoi na słońcu, zaraz będziesz miał koło 100%. Dobrym sposobem jest też zrobienie takiego jakby klosza z przeźroczystej folii do kanapek, wilgotność będzie nieco niższa niż pod kubkiem, ale też wysoka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil666 Napisano 19 Lutego 2007 Share Napisano 19 Lutego 2007 Bardzo ładne roślinki widac że mają dużo światła (wybarwione są) fotki tez super Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi